Over mij

Mijn naam is Hielle Tillema en ik woon in Eelde in het uiterste noorden van Drenthe. Ik ben werkzaam geweest bij de overheid als HR-adviseur en later ook op het gebied van Conflictmanagement. Zoveel mogelijk uit mijzelf  halen is voor mij een missie. Ik ben daar in het verleden meermalen in gecoacht in de overtuiging dat ik daar veel beter van zou worden. Zo heb ik mijzelf leren kennen met mijn sterke kanten en mijn valkuilen. Op die manier is het voor mij veel gemakkelijker geworden om keuzes te maken in het leven. Nee dat ging niet zomaar. Maar geleidelijk aan gebeurde het wel degelijk. Ik heb het niet gemakkelijk gevonden om de stap naar coaching te wagen, maar ben blij dat ik het heb gedaan. Het heeft mij zo ontzettend veel meer gebracht. 

Ik kwam er snel achter dat coachen en bemiddelen ook iets voor mij was en heb dus ook daarin actie ondernomen. In 2003 heb ik de opleiding voor mediator gedaan en sindsdien ben ik als registermediator ingeschreven bij de Mediatorsfederatie Nederland. (www.mediatorsfederatienederland.nl). Ik heb bemiddeld in talloze overheidskwesties maar ook bij onenigheden binnen familieverband en vele andere kwesties.

Verder heb ik een aantal coachopleidingen gedaan (waaronder NLP) en ben ik gecertificeerd consultant voor Q4profiles (www.q4profiles.nl). In mijn persoonlijke één op één coaching is het maken van een stijlprofiel in negen van de tien coachingsvragen een belangrijk hulpmiddel. Zie de brochure. Dit profiel beschrijft je persoonlijke gedragsstijl, je natuurlijke (onbewuste) manier van doen. Inzicht daarin en in dat van de ander maakt dat je op een andere manier naar jezelf en de ander kunt gaan kijken. Het stijlprofiel kan eventueel uitgebreid worden met een commercieel profiel.

Inlevingsvermogen, laagdrempeligheid, snel doordringen tot de kern en het geven van praktische handvatten zijn eigenschappen en vaardigheden die in mij verankerd zijn. In de gesprekken met jou (zowel bij bemiddeling als persoonlijke coaching) zijn veiligheid en vertrouwelijkheid -naast geheimhouding- niet alleen vanzelfsprekend. Het zijn in mijn ogen belangrijke voorwaarden om ruimte te creëren voor goede gesprekken, de diepte in te kunnen gaan en snel stappen in de goede richting te maken.

Ga terug naar de startpagina