Mediation

Herken je het?  Voordat je het weet is er “gedoe” tussen mensen onderling.  Dat kan soms snel gaan…….familieruzies, burenruzies, of het loopt niet altijd lekker in je relatie. Gedoe in je werkomgeving of waar dan ook maar.  Gelukkig zijn er veel situaties waarbij je er samen wel uitkomt, maar soms lukt dat niet. Dat is heel begrijpelijk en menselijk. Dan heb je een ander nodig om oordeelloos en onbevangen met jou en de ander(en) in gesprek te gaan. Een bemiddelaar oftewel mediator. Die lost het niet op, nee. Hij helpt je om samen met de ander dat gedoe in een ander daglicht te bekijken en samen met die ander naar oplossingen te zoeken. 

Daar is wel voor nodig dat jij en de ander dat ook zien zitten: het inschakelen van een bemiddelaar. En als jij en de ander daar “ja” tegen zeggen heb je een belangrijke stap in de goede richting gezet. Een vrijwillige keuze dus. Als je die beslissing samen hebt genomen schept dat ook “verplichtingen” . En wel dat je je inspant om ‘er uit te komen”. Wees gerust: als mediator help ik jou/jullie daarbij. Geheimhouding en vertrouwelijkheid zijn belangrijke elementen tijdens de gesprekken. We spreken dat vooraf duidelijk met elkaar af.

Heb je een conflict, of iets van welke aard dan ook waar je met de ander niet uitkomt?  Neem dan contact met me op. Samen kijken we of ik iets voor jou en die ander kan betekenen.

Ga terug naar de startpagina